otv.gif
1.gif 3.gif 4.gif 5.gif 6.gif 2.gif
1.gif3.gif5.gif2.gif4.gif

200 Ron Gratis

Parteneriat OTV & F64

Prin parteneriatul OTV-ului cu F64 tot ce cumparati prin accesarea acestui banner, veti beneficia de un discount de 2% la comanda dumneavoastra.
camere foto

Taxa de pod de la Giurgiu

MINISTRUL DE EXTERNE BULGAR: ROMÂNIA NU DOREŞTE ÎNLĂTURAREA TAXEI DE POD DE LA GIURGIU

Taxa de pod peste Dunăre va rămâne în vigoare cu toate că vor exista autobuze publice care vor lega localitatea bulgară Russe de Giurgiu.

Este posibil ca până în această toamnă să fie implementat un mijloc de transport public care să lege cele două oraşe, la preţul transportului local, însă taxa de pod împotriva căreia au protestat atât românii cât şi bulgarii nu va fi înlăturată, potrivit declaraţiilor ministrului de externe bulgar, Ivaylo Kalfin. Acesta a adăugat că taxa rămâne în vigoare din cauza părţii române care a rămas fermă pe poziţii în această privinţă.

Chiar daca Bulgaria ar înlătura taxa, pe malul de nord, România ar continua să o perceapă, la sud de Dunăre, potrivit lui Kalfin.

În urmă cu aproximativ o lună, Comisia Europeană a decis că taxa poate rămâne cu condiţia ca ea să nu afecteze libera circulaţie a persoanelor şi ca ea să asigure numai fondurile pentru mentenanţa podului.

Romania a majorat taxa de pod de la 7,14 la 9,50 de euro, in timp ce Bulgaria percepe opt euro pentru traversarea podului peste Dunare. Astfel, trecerea prin punctele de frontiera, amplasate la Giurgiu si Ruse, costa 17,50 de euro.

No comments: