otv.gif
1.gif 3.gif 4.gif 5.gif 6.gif 2.gif
1.gif3.gif5.gif2.gif4.gif

200 Ron Gratis

Parteneriat OTV & F64

Prin parteneriatul OTV-ului cu F64 tot ce cumparati prin accesarea acestui banner, veti beneficia de un discount de 2% la comanda dumneavoastra.
camere foto

Microsoft a început citească gândurile oamenilor

Compania a reuşit deja să "traducă" undele cerebrale ale unor gameri. Specialiştii săi mai lucrează la vindecarea SIDA pe calculator, dar şi la o hartă 3D a universului.


Compania americană Microsoft încearcă, în prezent, să creeze un vaccin pentru SIDA pe computer şi să citească gândurile, a declarat, recent, la Redmond, Rico Malvar, general manager Microsoft Research.

Cercetătorii Microsoft s-au gândit să redea tulpina virusului în mod grafic, pe ecranul computerului. Pentru că nu există două persoane care să aibă acelaşi virus (acesta devine mutant imediat după infectare), singura soluţie pare să fie identificarea punctelor comune între mai multe tulpini SIDA, pentru ca un vaccin să devină posibil, prin studierea tiparelor aminoacizilor care determină sistemul imunitar să declanşeze lupta împotriva virusului.

În laboratoarele Microsoft se mai lucrează şi la citirea gândurilor: cu ajutorul unei căşti, cercetătorii au reuşit să “vadă” undele cerebrale, printr-un proces numit electroencefalografie, şi pe această bază să facă diferenţa, spre exemplu, între un gamer care se joacă în multiplayer, de unul singur sau care se odihneşte.

Printre alte proiecte ale echipelor de cercetare Microsoft se numără şi reconstruirea mediului înconjurător în 3D, pe baza pozelor pe care le face, spre exemplu, un turist într-un oraş.

No comments: