otv.gif
1.gif 3.gif 4.gif 5.gif 6.gif 2.gif
1.gif3.gif5.gif2.gif4.gif

200 Ron Gratis

Parteneriat OTV & F64

Prin parteneriatul OTV-ului cu F64 tot ce cumparati prin accesarea acestui banner, veti beneficia de un discount de 2% la comanda dumneavoastra.
camere foto

O persoană decedată şi patru rănite în urma deraierii unui tren în apropiere de Valea Călugărească

Sânge, panică şi, în final, frustrare. Aceste cuvinte ar putea defini ce au simţit cei aproape 100 de pasageri ai acceleratului deraiat lângă localitatea prahoveană Valea Călugărească sâmbătă după-amiază. Ei au povestit momentele de groază prin care au trecut şi spun că victima accidentului, o tânără de 17 de ani, putea fi salvată dacă se intervenea mai repede.

Trenul accelerat 1661 se îndrepta spre Iaşi venind dinspre Bucureşti, când, cel mai probabil din cauza unui macaz defect, primul vagon a sărit de pe şine. Au urmat imediat locomotiva şi al doilea vagon, iar garnitura a intrat într-un stâlp şi, astfel, s-a oprit brusc.

Două ore mai târziu, la locul accidentului a ajuns şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. El a spus că nu se pot trage concluzii decât după finalizarea anchetei: "E prematur să se tragă vreo concluzie. Practic a fost retezat un stâlp, locomotiva s-a oprit în al doilea stâlp, sunt bucăţi desprinse din şina de cale ferată. Din punct de vedere tehnic, în mod cert, informaţia pe care a primit-o mecanicul de locomotivă era de undă verde şi anume că macazul este în poziţia corectă, deci nu poate fi o informaţie eronată care să fie interpretată greşit de mecanic".

La faţa locului s-au deplasat medicii SMURD, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă, două echipaje de la descarcerare şi mai multe echipaje de pompieri. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, lt. Bogdan Iliescu cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută: "Locomotiva şi primele două vagoane au căzut de pe şine, dar nu s-au răsturnat".

Lucrătorii CFR au reuşit să repună pe şine locomotiva şi două dintre vagoanele acceleratului deraiat, ieri, lângă Valea Călugărească.

Trenurile care vin dinspre Moldova în Capitală circulă pe rută ocolitoare din Buzău, prin Făurei, Urziceni, Bucureşti. Din această cauză, garniturile care ajung în Gara de Nord au avut întârzieri foarte mari, unele de chiar câteva ore. Opt trenuri au întâmpinat astfel de probleme. Cei mai afectaţi au fost pasagerii Rapidului care venea de la Moscova, care au întârziat peste 3 ore si jumătate. Încă din această noapte, de la ora două, traficul a fost întrerupt în zona accidentului fapt ce a generat aceste întârzieri. Situaţia va mai dura câteva ore, până la îndepărtarea vagoanelor de pe liniile de cale ferată.

În urma accidentului, o tânără de 17 ani din Focşani, care îşi vizitase sora studentă la Bucureşti şi se întorcea acasă, a murit. Alţi patru pasageri au fost răniţi, însă numai doi au rămas internaţi în spital.

No comments: