otv.gif
1.gif 3.gif 4.gif 5.gif 6.gif 2.gif
1.gif3.gif5.gif2.gif4.gif

200 Ron Gratis

Parteneriat OTV & F64

Prin parteneriatul OTV-ului cu F64 tot ce cumparati prin accesarea acestui banner, veti beneficia de un discount de 2% la comanda dumneavoastra.
camere foto

Trei asistente medicale s-au fotografiat în ipostaze provocatoare lângă patul unui bolnav.

Scandal la una dintre cele mai renumite clinici din Capitală. Trei asistente şi-au făcut poze în iposteaze provocatoare, la căpătâiul unui bolnav aflat la terapie intensivă. S-a întâmplat la Institutul de Cardiologie C. C. Iliescu.

Pozele au fost publicate de ziarul Cancan şi se pare că au fost făcute anul trecut. În urma scandalului, Ordinul Asistenţilor Medicali a declanşat o anchetă.
"Deja s-a declanşat o anchetă dimineaţă, unde au fost mobilizaţi şi convocaţi la sediul filialei directorul Institutului C.C. Iliescu şi cele trei asistente medicale în cauză. Rămân şi eu stupefiat de imaginea pe care o văd acum; nu pot să mi-o explic, pentru că nu este o atitudine firească", a declarat Gheorghe Georgescu, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali.

Potrivit directorului de îngrijire al Institutului de Cardiologie, Maria Serhei, celor trei asistente le-au fost desfăcute contractele de muncă.

Pe imaginile filmate cu un telefon mobil apare un tânăr întins pe targa maşinii şi alţi şapte, în jurul său, care consumă băuturi alcoolice şi se manifestă zgomotos. Din conversaţia tinerilor reiese că ei mergeau din satul Potoceni la o discotecă din Buzău.

Acesta nu este un caz singular. La începutul acestui an, pe site-ul YouTube a fost postat un film care arata o petrecere în toată regula, organizată într-o ambulanţă aflată în mers.

Asistenţii medicali trebuie să aibă o conduită ireproşabilă în timpul exercitării profesiei. Aceasta este una dintre prevederile codului de etică şi deontologie profesională.

Documentul arată că asistenţii medicali şi moaşele au obligaţia unei conduite ireproşabile pe plan fizic, mental şi emoţional faţă de bolnav, respectând întotdeauna demnitatea acestuia. Un alt articol al codului etic arată că asistenţii medicali trebuie să evite în exercitarea meseriei atitudinile ce aduc atingere onoarei profesiei şi să evite tot ceea ce este incompatibil cu demnitatea şi moralitatea individuală şi profesională.

În cazul în care aceste prevederi sunt încălcate, codul etic prevede sancţiuni pentru asistenţi. Cea mai dură dintre acestea este anularea autorizaţiei de liberă practică pentru o perioadă limitată sau chiar definitiv. Codul a fost elaborat de Ordinul Asistenţilor şi Moaşelor din România.

No comments: